Shared reading - vad är det?

Man träffas utan några förberedelser och lyssnar i lugn och ro på när läsledaren läser högt med pauser när man kan tala om det man hört. Man har texten framför sig så man kan följa med medan man lyssnar och poängen är att texten är ny för en och att man verkligen delar upplevelsen.

Man talar både om texten och om känslor och tankar den väcker.  Det är själva delandet och uppmärksamheten på det skrivna och på ord och vändningar som är poängen, inte att vara duktig eller att visa sig smart. När man lyssnar och talar med varandra på det här eftertänksamma sättet växer både texten och gemenskapen.

Det är korta texter, noveller och berättelser och dikter men också ibland utdrag ur längre verk som läses. Det viktiga är att det är bra texter med mycket mat i, mycket att tala om. Och så att man både hinner läsa och samtala om texten tillsammans under ett möte, som brukar vara en till två timmar.

Vill du läsa mer:https://www.sharedreadingskane.se/


Smakprov?

Efter kvällens gemensamma läsningen kanske någon eller några av er vill fortsätta att träffas för att läsa tillsammans med en läsledare, vem vet?


Plats: Torna Hällestad Lanthandel

Datum: Kommer!

Tid: 19.00

Förnamälan en dag innan till samtal@hedlandetresidens.se

Kostnad: 125:- (soppa med tillbehör ingår!)


OBS!! Begränsat antal platser